Om Sangskatten


Den danske sangskat betyder noget for, hvordan vi oplever vores samtid og vores fælles historie. Et fællesskab er betinget af vi fortæller historier til hinanden, og at vi indskriver os i de samme fortællinger. Når vi synger sammen, oplever vi en helt særlig glæde, vi finder en social samhørighed og danner et fællesskab på tværs af forskelligheder.


Derfor har VEGA taget fællessangen til sig og skabt fællessangsprojektet Sangskatten.


Sangskatten er støttet af Nordea-fonden og vil fra februar 2020 og tre år frem bringe fællessangen frem ved store og små arrangementer rundt omkring i hele Danmark.


VEGA lagde kimen til det, der skulle blive Sangskatten tilbage i 2015, hvor vi inviterede til fællessang med arrangementet ’VEGA hylder den danske sangskat’. Gennem fire år testede vi fællessangsformatet ved arrangementer i VEGA, i København og rundt i Danmark. Med den overvældende respons fra publikum og den store sangivrighed ved arrangementerne var det tydeligt, at der skulle skrues op for ambitionerne. Fællessangen skulle ud til endnu flere mennesker i hele Danmark.

Sangskatten vil med støtte fra Nordea-fonden gennemføre mere end 45 arrangementer, skabe et fællessangs-kit, formidle fællessang via en podcast-serie og bringe glæden ved at synge sammen til hver en krog i Danmark.


Med Sangskatten vil VEGA udforske, opdatere og lege med hvad der sker, når vi synger sammen. Vi rejser Danmark tyndt for at styrke værdien af fællessang. Vi vil udvide den danske sangskat med sange som rækker udover det vi normalt forbinder med fællessang, når vi synger på tværs af generationer, høj som lav, på arbejdspladser og i skoler, i koncertsale, på torvet og i naturen. Vi skal inspirere til at løfte fællesangen ind i vores samtid, sikre at den vokser og fremover også fortæller historier om det Danmark, vi oplever i dag.


Sammen med et topmotiveret husorkester, en række danske artister og en bunke sanghæfter, byder vi hele Danmark op til fællessang med den store danske sangskat.


Syng dig ind i fællesskabet

Sangskatten

Enghavevej 40, 3. sal

1674 København V.

Sangskatten socialt

© Copyright Sangskatten 2020. All Rights Reserved

Kontakt

Mikkel Grevsen, projektleder
mg@vega.dk

Joséphine Renard, kommunikation
jr@vega.dk